Rozdíl mezi vývojovou deskou a systémem na modulu (SOM)

- 2022-12-29-

Co je SoM PCBA?

SoM je PCB, která funguje jako kompletní vestavěný počítačový systém obsahující procesor (nebo víceprocesorovou jednotku) a všechny integrované obvody potřebné pro správnou funkci procesoru, včetně paměti pouze pro čtení, paměti s náhodným přístupem, integrovaných obvodů pro správu napájení, krystalové oscilátory a pasivní součástky.

 

 

Jaké jsou výhody SoM oproti chip-down designu?

Pro projekty s nízkým až středním objemem nabízí SOM

 

Jaké jsou výhody SOM?

Hlavní výhodou použití SOM je to


 


Rozdíl mezi vývojovou deskou a systémem na modulu (SOM)

 

Vývojová deska (demo board) je obvodová deska používaná pro vývoj vestavěného systému, včetně řady hardwarových komponent, jako je centrální procesorová jednotka, paměť, vstupní zařízení, výstupní zařízení, datová cesta/sběrnice a rozhraní externích zdrojů. V obecném procesu vývoje vestavěného systému je hardware rozdělen na dvě platformy, jedna je vývojová platforma (hostitel) a druhá je cílová platforma (cíl), tedy vývojová deska. Zde popsaná vývojová platforma se týká použití počítače pro připojení k cílové platformě prostřednictvím přenosového rozhraní, jako je sériový port (RS-232), USB, paralelní port nebo síť (Ethernet). Následující editor vám představí „rozdíl mezi vývojovou deskou a SOM, role vývojové desky“

 


1. Definice a komponenty jsou různé.

Vývojová deska je obvodová deska používaná pro vývoj vestavěných systémů, která se skládá ze vstupních zařízení, výstupních zařízení, paměti, datových cest/sběrnic, centrálních procesorových jednotek a rozhraní externích zdrojů.

 

System on module je elektronická základní deska, která obsahuje a zapouzdřuje základní funkce MINI PC. Většina modulů System on integruje CPU, úložná zařízení a kolíky, které jsou prostřednictvím kolíků spojeny s nosnou základní deskou, aby se v určitém poli realizoval systémový čip.

 

2. Různé funkce

 

Vývojová deska je pro začátečníky, aby pochopili a naučili se hardware a software systému. Některé vývojové desky zároveň poskytují základní integrované vývojové prostředí, zdrojový kód softwaru a schéma hardwaru. Je to vestavěná deska pro R

 

Protože System on module integruje běžné funkce jádra, má všestrannost, že jeden SOM může přizpůsobit různé základní desky, což zlepšuje efektivitu vývoje jednočipového mikropočítače. Modul System on je navíc oddělen jako samostatný modul, což snižuje náročnost vývoje a zvyšuje stabilitu a udržovatelnost systému.


 

 

 

2. Role vývojové rady

1. Vývojová deska slouží k učení. Vývojová rada navrhla společné obvody pro studenty. Studenti si nemusí sami vyrábět obvodové desky, kupovat součástky a pájet.

 

2. Většina vývojových desek souvisí s mikroprocesory. Vývojové rady navrhnou některé typické programy pro různé typické aplikace a umožní studentům testovat a učit se.

 

3. Vývojová rada může účinně zlepšit efektivitu učení a zkrátit pokrok ve výzkumu a vývoji.